Godmorgon Måndag!
Måndagen är här och även en förkylning på lilla Milo. Han har snörvlat hela natten, i morse var han så genomförkyld så jag knappt kände igen hans röst. Det fick bli en dag hemma. Kanske kan vi mota Olle i grind så inte febern kommer och tar honom? Hoppas!!!
Ja, här har jag varit uppe och bakat limpa igen. Från början var det bara jag som åt den här limpan, men nu äter Tony den och även Milo. Nu måste jag baka den flera gånger i veckan. Men vad gör det? Härligt när man vet vad det är man stoppar i sig. Färskt bröd nästan varje dag är inte fy skam. Detta brödet är såååå enkelt och vem som helst kan baka det. Det är dessutom sååå gott. Mustigt, smakrikt, lite sött, saftigt och så är det dessutom mättande. Naturligt glutenfri dessutom.
RECEPT 1 LIMPA
3 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
1 dl havregryn (rena glutenfria)
0.5 dl linfrö
1 dl solrosfrön (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl torkade aprikoser (valfritt)
1/2 dl honung
2 msk fiberhusk
4,5 dl naturell yoghurt
2 dl mjölk
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skär aprikoserna i små bitar. Rör ner honung, yoghurt,mjölk och aprikoser.
Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper. Strö över lite solrosfrön.
Grädda på nedersta falsen i ca 70 minuter.
Täck brödet efter ca 40 minuter med folie för att inte få för mörk yta.
Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk.
Dela upp brödet i skivor, ät och njut. Går jättebra att frysas.
Jahapp, det var det. Nu ska jag fortsätta jobba vid datorn idag. Idag är det bara jobb vid datorn som gäller så det lär bli några timmar framför den här lap-topen. Milo sitter bredvid mig och ritar. Det lär bli mycket av den varan. 🙂 Här inne ska du få bra julklappstips, sen tänkte jag snacka lite om det här med julstressen. Men vi hörs sen igen!
Kram Nina ♥
Den limpan så smaskig ut! Är också hemma med sjukt barn. Missar sista luciafirandet på förskolan, snyft! Tycker det är så mysigt med lucia! Hoppas Milo kryar på sig!