Den här veckan har adventsbaket dragit igång på allvar.
Det är den här veckan man ”får” börja kan man säga även om jag bakat till advent hur länge som helst. 🙂 Älskar att baka till advent och jul. Allt blir nämligen lite mer betonat på julsmaker och det är så himla härligt. Jag älskar ju julen, det vet ju ni som läst här ett tag.
Dessa söta renar som jag bakade är bara helt gudomliga och passar ypperligt på advetsfikat, helst om det finns barn på plats. De kommer garanterat att älska dessa små söta renar! 🙂 Tror inte vuxna tycker dom är så tråkiga heller. Kakorna smakar fantastiskt och det här receptet kommer få följa med mig när det gäller småkakor. Så goda och härligt sega blir kakorna. Det blir en härlig kolasmak på kakan…. Vill man så kan man göra ögon och mun av nonstop godis. Själv har jag använt torkade kakaocrips gjord på kakaobönor och torkade blåbär.
HUR SÖTA?
Du ska få receptet på dessa ljuvliga härligheter. Det blir ca 25 stycken kakor av detta receptet.
RECEPT:
2 dl farinsocker
250 gr rumsvarmt smör
0.75 dl rårörssocker
3 msk mjölk
1 msk vaniljsocker
1 ägg
5,5 dl mjöl
3/4 tsk bakpulver
3/4 salt
pretzels (salta kringlor)
Ögon och mun:
Jag har använt torkade blåbär och kakaocrisp av kakaobönor, men det går bra att använda vad som. Nonstop funkar också fint ju, bara fantasin sätter gränserna. 🙂
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda farinsocker, rårörssocker, rumsvarmt smör, mjölk och vanijsocker i en bunke. Jag gjorde min kaksmet i min köksmaskin. Blanda så den är alldeles krämig. Ha sedan i ägget och blanda ordenligt. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Häll sedan i det i kaksmeten. Blanda samman så det går ihop, blanda alltså inte så länge här utan precis så att smeten går ihop. Rulla ihop bollar av smeten. Mjöla händerna lite om du tycker att smeten är kladdig. Placera dessa på en bakplåtspappersklädd plåt. Placera dem en bit isär så de inte flyter ihop i ugnen. Pressa till bollarna med handflatan innan du ställer dom i mitten av ugnen. Grädda i ca 7-9 minuter. Så fort de tagits ut ur ugnen pressas ”pretzelshornen” dit samt ögon och näsa. De får sedan stelna till och svalna. Servera och ät! MUMSIGT och sött värre!
Shit vad gulliga! 😀 Om jag hinner testar jag redan i morron. 😉
Men så himla söta! Dessa måste jag testa att göra 🙂 Ha en bra måndag!
Jättesöta! Men hur mycket smör ska man ha? Och vad har du haft till ögon & mun?
Kram till dej!
Så söta!
De måste jag göra!
TACK:)