GODASTE KLADDKAKERECEPTET!!!
Ok, vill du ha det godaste receptet på en riktigt lyxig kladdkaka så tycker jag att du kan se till att baka denna. Denna blev helt ÖVERFÖRÄLSKAD av alla som åt den så jag vågar lova att du också kommer att gilla den. Skulle det vara så att du inte gillar lakrits så kan du bara utesluta det ur receptet, den är minst lika god utan! 🙂 Den är enkel att göra även om det ser ut att vara hundratjufler moment i.
Den här kladdkakan är liksom too mutch. Går inte att sluta äta och du kommer dregla efter mer, haha… Jo men det går faktiskt inte att förklara det bättre! Här nedan kommer receptet, resten av veckan kommer jag att bjuda på fler kladdkakerecept. Både nyttiga, glutenfria och mindre nyttiga. SÅ håll tillgodo!
RECEPT:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 tsk lakritspulver
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.
Chokladfudge
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk lakritspulver
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör
Gör såhär:
Rör ut lakritspulvret i ½ dl grädde. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Tillsätt lakritsgrädden. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde.
hej hur lång tid tar det innan fudgen har stelnat
Ca 1 timme. ?
Kan man byta ut mot lakritsessens tro? Å hur mycke tar man isåf?:)?
Absolut, jag skulle börja med 1 tsk.
Hur smakar den? Är det mkt lakritssmak så det tar över chokladen eller kan man lägga in lite lakrita bitar istället för lakit’s pulver så att man får en liten hint av lakrits tillsammans med choklad
Den smakar inte överhängande mycket lakrits, ta mindre om du bara vill att det ska vara en hint! ?
Kan du lyckas med den glutenfri….?
🙂
Det tror jag…. Kommer framöver kanske. ??
Ser makalöst smarrigt ut! Den ska jag bjuda maken på 🙂
Undrar bara vilken mörk choklad du använde i din?
KRAM!