På Elliots kalas bakade jag dessa härligheter!
Det känns som jag är uppvuxen med denna kaka. En gammal hederlig äppelkaka som är så god så det finns inga gränser. Jag är sååå svag för äpplen och bakverk eftersom jag tycker den kombon är helt överlägsen. Den här kakan blev väldigt luftig och hög. Smaskig också för den delen, sen när det så bra när man gör kaka i långpanna då det blir så mycket.
RECEPT ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA:
4 ägg
4 dl strösocker
5,5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 gr smör
2 dl mjölk
4 tsk kanel
4 msk strösocker
5 äpplen
Gör såhär:
Blanda socker och kanel i en påse. Skala och kärna ur äpplena och skivor som klyftor. Lägg äpplena i påsen och blanda om ordentligt.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret med mjölet i en annan skål. Smält smöret. Rör i smälta smöret,mjölken och sikta ner mjöl i ägg och sockerblandningen.
Lägg i bakplåtpapper i långpanna, sån vanlig på 30×40 cm. Häll i smeten. Stick ner äppelklyfterna i rader på smeten. Strö därefter lite strösocker och kanel uppepå kakan.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Kolla kakan med en sticka, den ska vara torr. Låt svalna innan du skär upp kakan.
mumms