Den här tallriken tävlade ju vi med på Bak & Chokladfestivalen. Den innehöll bär, hallonspegeln, crisp, mjölkchokladmousse och blodapelsin sorbet. Tänkte ge dig ett snabbt och bra tips på mjölkchokladmousse.
RECEPT:
150 gr mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
GÖR SÅHÄR:
Bryt av chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik. Ställ tallriken över en liten kastrull med kokande vatten och låt sjuda några minuter tills chokladen har smält.
Vispa grädden i en bunke, men inte för hårt. Den ska vara lösvispad. Moussen kan bli grynig om man vispar för mycket!
Ta bort tallriken från kastrullen och rör ner gulorna. Vill du ha nån smaksättning i så kan du ha i det nu. Förslag är konjak, rom, apelsinzest, arrac eller nåt annat gottigt. Vänd ner chokladsmeten i den vispade grädden.
Fördela moussen i små behållare. Ställ dem på en bricka och låt moussen stelna snabbt i frysen. Om du vill lägga dom på en tallrik med annat så kan du låta varmt vatten rinna i botten på glaset så att den lossnar.
Du kan också låta moussen ligga kvar i en stor bunke, sedan kan du forma ”ägg” av moussen med en sked doppad i varmt vatten.