Nu ska du få tips på världens bästa mellis att ha med i väskan!
Jag måste alltid se till att INTE bli för hungrig. Blir jag det så är det BIG NO NO för min arma mage. Den måste vårdas med kärlek och mat på rätt tider. Nu när jag rest en del i jobbet så är det värsta som finns att hoppa över mål och lämna magen åt sitt öde med magsyran. Därför har det blivit en del bananer men oftast har det gått för lång tid mellan målen. 🙁 Jag är lite känslig emot nötter så jag kan oftast inte köpa barsen som finns i affärerna. Sen är dom fulproppade med annat skit som jag inte vill ha. Ja men visst, går det inte att göra egna då? Jojomensan!
Såhär ser det kanske inte så kul ut, men jag lovar att det är kul! 😉 Såååå gott! Här ska du få receptet på dessa helt fantastiska bars.
RECEPT på ca 8 bars.
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn (glutenfria om du vill ha glutenfritt)
1 dl russin
1 helt ägg
1 äggvita
1 msk honung
50 gr 70% ig choklad
Gör såhär:
Mixa alla torra ingredienser i en mixer eller en stavmixer.
Värm honungen så den blir rinnande om du inte har rinnande honung.
Häll i det i smeten och rör om.
Knäck i ägget. Skilj vitan ifrån gulan på det andra ägget.
Blanda ihop alltsammans
Lägg i bakplåtspapper i en brödform.
Tryck ut smeten jämnt på botten.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna lite.
Smält chokladen i vattenbad eller i micro.
Häll över.
Låt kyla av så chokladen stelnar i frysen.
Dela upp till små bars meden vass kniv.
Linda in bitarna med plastfolie och förvara i kylen. Barnen älskade dessa bars, t.o.m Milo som i stort sett bara tycker att godis och pannkakor är gott. 😉 Det var verkligen SUPERWOW med alltihopa. Jag kommer defintivt baka dessa ofta för det är sååå bra att ha med sig. Snabbt räknat så kostar en bars 3 kr. Lite skillnad mot dom man köper i affären. 🙂
Glöm inte rösta på mig till Matbloggspriset Folkets Val. Klicka dig in HÄR och gilla bilden, det är allt som krävs för en röst och jag skulle bli så glad! Kram från mig! ♥
Hej Jag bakade vaniljbullar från ditt recept,jättegoda. Nu vill jag baka dom igen men hittar inte receptet. Skulle du kunna skicka mig det. Tack på förhand mvh Eva
Är det dessa du menar? https://niiinis.se/2017/03/08/vaniljrutebullar/
Är allergisk mot nötter. Kan man ha något annat som ”täcke” istället för choklad då jag inte kan äta köpt choklad eftersom alla ”kan innehålla spår av nötter”.
Hmm, du kan köra dom au natural. Behövs inget täcke alls. 🙂
Jag har provat att göra dom.Vart jättegoda.
Har provat att göra dom.Vart jättegoda.
Hej kan man frysa dom ? Eller hur länge håller de i kylen?
Kan absolut frysas, håller nån vecka i kylen!
Hej.
Lät supergott, tänkte höra om någon har koll vad en bars ger i smartpoints?
Ha en bra dag
Nä tyvärr, har ingen koll på det.Tack detsamma! ♥
gjorde fler idag med torkad kiwi i den ena och torkade aprikoser i den andra 🙂
Åh lät jättegott! 🙂
Kan man skippa honung o russin tror du ? Äter inte detta :/
Ja, men kanske att du ska ha i någon annan sötning då! 🙂
Jag kan tänka mig att det är gott med torkade aprikoser eller plommon.
Halloj! Så himla roligt att ni gillar energybarsen. Visst är de superbra? Ska ta med en i handväskan på tisdag när jag ska upp till Vardagspuls 🙂
Och hur går det annars med två-gånger-i-veckan-handlandet? Är lite nyfiken 😉 Ska bli jättekul att höra. Mejla gärna om ni har tid och lust: [email protected]
Och ikväll ska jag tänka på er och er kreativa matglädje för att få lite inspiration till fredagsmyset.
Allt gott till er,
Bodil
Blev jätte goda! Blir till att göra flera 🙂
Toppen bra recept måste provas hur förvarar du dom lättast?
Tack för receptet =) Härligt med ett recept utan nötter.Är allergisk mot nötter,och alla andra recept är ofta med massa olika sorters nötter i.
Men guuud va bra! Ska baka till helgen! Har grinig ibs-mage jag också men slarvar tyvärr med maten pga stress. Så dumt så dumt… Men dessa verkar ju toppen att ha med och kanske äta tillsammans med en frukt på eftermiddagen. Tack för tipset!
Ska baka dom ögonaböj ..
Men va goda dom såg ut!