Niiiniskitchenlife

Nyttigt middagstips – Chili och lime lax

 chili_lime_lax
chili_lime_lax
CHILI – OCH LIMELAX

1 st Lime

500 g Lax, 4 bitar

1/2 st röd peppar

2 tsk Ingefära

100 g machésallad

2 dl Ris okokt

2 msk Sesamfrön

1/2 msk sweetchilisås

1/2 msk soya

2 tsk olivolja

2 dl Crème fraiche lätt 15%, smaksatt t ex parmesan och vitlök

Gör såhär:

Koka riset. Skär limen i tunna skivor. Hacka chilin och lägg det på laxen, krydda och strö på med ingefära. Salta. Lägg sesamfrön, soyan, sweetchilisåsen och oljan i en liten skål. Blanda samman och lägg röran på laxen. Toppa med limen. Lägg laxen i en ugnsform och tillaga i ugn 175° ca 15 minuter. Du kan också ställa in frysta laxfileer, ha dom inne lite längre då. Servera med kokt ris och creme fraîchen.

(Enligt Viktväktarna innehåller detta 13 PP.)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.