Vad sägs om ett härligt recept såhär på en måndag?!
Igår fick jag ett ryck, ett bakcravingsryck. Det var ett tag sen som jag bakade så jag kände att jag var tvungen att sätta igång och skapa lite. Jag frågade Milo vad han var sugen på och hanhojtade CITRONMUFFINS över hela huset. Hmmm….japp, det fick det bli! Tänkte att det kändes lite väl trist med bara vanliga muffins så jag fyllde dom med lemoncurd med smak av vanilj. Alltså lemoncurd med vaniljsmak var en riktig höjdare!
RECEPT 12 muffins:
100 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
Rivet skal samt saft av en citron
Lemoncurd med vaniljsmak:
2 dl strösocker
100 gr smör
1 1/2 citron
2 ägg
1 vaniljstång
Gör muffinsen såhär:
1) Vispa smör och socker pösigt.
2) Vispa i äggen, ett i taget.
3) Blanda i vaniljsocker, citron och grädden.
4) Blanda mjöl och bakpulver ordenligt. Rör ned försiktigt i smeten, slickepott är bäst.
5) Fyll formarna med ca 1 cm smet. Klicka i ca 1 tsk lemoncurd, därefter fyller du sedan formarna med smet ca 1/2 cm från kanten. Har du vanliga pappersformar är det bra att använda muffinsplåt, har du såna här hårdare formar behövs ingen sån plåt.
6) Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter.
Såhär gör du lemoncurd med vaniljsmak:
1. Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Dela vaniljstången och dra ur de små vaniljfröna. Koka upp citronskal, vaniljfröna och själva stången och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.
2. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Jag sjöd min lemoncurd i typ 15 minuter. Den får inte koka utan sjuda. Lyft ur vaniljstången. Häll i en burk för att svalna.
Fina smarriga muffin, älskar lemon curd!
Ska göra marmorbricka och har en fråga du gjorde en så fin och det är själva ramen. Du skrev att du klippte ut 4 delar men hur gjorde du med hörnen? Har du någon bild eller orkar du förklara? Kram
kan inte se att det framgår gradantalet, var i ugnen och hur länge de ska gräddas?
Har ändrat det i receptet nu. Tack för att du såg det. 🙂