Niiiniskitchenlife

Lakrits & Chokladfudge kladdkaka

Den här kakan alltså…..

Har ju presenterat den här härligheten tidigare här på bloggen men den tål att presenteras igen! Om och om igen faktiskt för den här är nog den godaste chokladigaste drömmen man kan tänka sig. Sååå god! Så fantastiskt jefla god alltså! Har du ännu inte testat att baka denna så måste du göra det. Gillar du inte lakrits är det bara att utesluta den rakt av.  

   

Lakrits & Chokladfudgekladdkaka 

3 ägg
3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 tsk lakritspulver

2 dl vetemjöl

150 gram smält smör

1 krm salt
Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.
Chokladfudge

1 1/2 dl vispgrädde
1 msk lakritspulver

150 g mörk choklad

1 dl strösocker

3⁄4 dl sirap

50 g smör
Gör såhär:

Rör ut lakritspulvret i ½ dl grädde. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Tillsätt lakritsgrädden och rör om. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde till. Ät sedan och njut så mycket du bara orkar och kan. 

   
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Ser väldigt gott ut! Hur länge behöver den för att stelna och ungefär hur många bitar blir det? 🙂 Tack för en härlig blogg 🙂