Ok, här är ett recept som du bara måste baka. Sååååå fantastiskt gott!
Det är ett recept som jag själv tagit fram bara för att jag älskar dessa smaker. Det är juligt och bara såååå härligt. Detta blir det sista tipset på temat JULBAKNING denna veckan. Imorgon startar ett nytt tema.
.
Här du, ämen mmmmmm….. En vit form av kladdkaka med en saffranstosca gjord på havregryn, mandelspån och kokos.
.
RECEPT:
200 g smör
4 st ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
4 dl vetemjöl
GÖR SÅHÄR:
Sätt på ugnen på 200°C. Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25×35 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp eller köksmaskin. Blanda i vaniljsocker och salt. Blanda i vetemjöl och sist det smälta smöret och rör till en jämn smet. Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10-15 minuter. Gör under tiden saffranstoscaglasyren i en kastrull.
Saffranstosca:
1,5 pkt saffran
2 dl kokosflingor
1 dl mandelflarn
3 dl havregryn
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
Gör såhär:
Häll kokosflingor, mandelflarn, havregryn, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg. När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass varm blöt kniv.
Undrar bara ska det inte vara bakpulver i???
Nope. Det har jag nästan aldrig i kladdkaka. ?
Gick den här att frysa ?
Går utmärkt!
Hej Nina!
Jag tänkte bara fråga om det inte blev nån pod denna vecka?! Får lite podabstinens ju 😉 Sen märkte jag att de två senaste avsnitten var samma ?
Ha det bra
Hej! Jojo…..ny podd varje vecka! 🙂 Inte samma….. Gå in på iTunes eller http://www.niiinis.se/podcast och ladda om sidan om det ser ut som om det är samma avsnitt. Vi har släppt en ny varje vecka där. 🙂
Nu funkar det 😉 tack för snabbt svar 🙂