KLADDKAKA MED PLOPP
Denna ljuvlighet bjöd jag på igår. Många tyckte mycket om den alltså. Jag med…..galet god måste jag säga. Serverades till vispad grädde. Behövs inte mer. En riktigt härlig godsak som passar både som efterrätt eller som godsak till kalaset.
RECEPT:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt
1 påse plopp
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smöret. Häll i smeten och lägg på några ploppbitar, mängd efter smak . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt.