Mums!!!
Vi låg i sängen för länge för att jag skulle hinna baka bröd med jäst. Därför slängde jag ihop bröd som jag vill kalla scones/frallor. Förjäklarn’s gott alltså! 🙂
.
.
Fantastiskt gott och fantastiskt snabbt! På 20 minuter hade vi rykande färskt bröd på bordet. Det här kommer jag garanterat att göra igen!
.
.
RECEPT 8 st:
3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk sirap
2½ dl vispgrädde
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 C. Smörj en muffinsform.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sedan sirap och grädde, rör sedan om till en jämn deg. Jag gjorde allt i min köksassistent.
3. Ta mjöl på händerna och rulla sedan bullar av degen, lägg sedan i muffinsformen. Platta till dom lite lätt.
4. Ta lite sirap och lite vatten i en kopp och blanda samman. Pensla bullarna med detta och strö sedan på solrosfrön.
5. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
.
.
Ät dom varma med smör, skinka, ost och gurka på. Ljuvligt gott!!
.
Jag testade ett nytt mjöl denna gången som jag hört så mycket gott om. Lite dyrare var det men ger ett luftigt och högt bröd. Det blev verkligen dessa scones/frallor.
.
.
Såhär ser det ut! Lycka till med brödbaket! ❤️
Ser supergott ut!
Hur länge körde du dem i maskinen? Man läser ju en del om att detta mjölet ska knådas länge
Riktigt mumsiga!!! 🙂 Shoppade en alldeles egen Hercules idag och var nu bara tvungen att provbaka i fen, så det vart det här brödet! Riktigt nöjd med båda… Tack för inspirationen!