En favorit i repris som du bara måste testa att baka. Jag säger bara HALLELUJA! Så ofantligt goda och man blir mer än nöjd med bara 1. 😉
INGREDIENSER, 12 st:
115 g rumstempererat smör
1,25 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
3 msk mjölk
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Ställ pappersformar i en muffinsplåt, jag har en med 12 muffins, ganska så stora alltså. Vispa ihop smör och socker till en vit, fluffig smet. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd ner i smeten. Rör ner mjölken.
Dela sedan på oreokakorna. Lägg en med krämsida uppåt i botten på varje pappersform. Lägg andra halvan av kakorna i en mixer och mixa dom till en smulor. Vänd sedan i smulorna i smeten. Fyll smeten i pappersformarna, ca 2/3 fullt.
Grädda i ca 15 minuter. Provstickan ska vara torr när du testar.
FROSTING:
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
Häll i allt i en bunke och vispa till lagom konsistens för att spritsa. Smula gärna lite mer oreokakor och ha på smulorna uppepå gräddfrostingen. Avsluta med att lägga på en halv OREO-kaka. Jag säger såhär, skyll dig själv om du bakar dessa, man blir besatt! 🙂
Åhh verkar supergoda! Ska man smälta smöret el ska det vispas rumstempererat bara? Tack för en underbar blogg kram♡
Förväntningarna är höga kan man säga;) bakade dessa igår och ska avnjutas till släktens återkommande fredagsfika!!! Återkommer med omdöme:) Happy Friday! kram kram
Åh vad goda de ser ut!
Tror du det går att byta ut mjölet till glutenfritt eller det kanske krävs annan mängd då?
Men å vilka fina skapelser!
Ser verkligen goda ut!