Chokladmoussetårta, 12 portioner – 5 PP/portion
Denna tårta går raketsnabbt att göra. Detta tack vare att du köper moussen färdig. Vill du göra egen är ju det fantastiskt. Jag har en underbar som jag brukar göra, använder du dessutom mellangrädde blir den mer VV vänlig. Du hittar receptet på moussen HÄR.
INGREDIENSER: 150 g Marie kex
75 g smält smör
6 portioner (enl beskr på förp) Ekströms Fresta Chokladmousse med crisp (gjord på mellanmjölk)
2 st Banan
25 g Choklad mörk
.
GÖR SÅHÄR:
Krossa kexen och blanda dem med smält smör. Tryck ut massan i en springform (ca 24 cm) och ställ in i kylen ca 30 minuter. Gör chokladmoussen enl. förp. Ta ut formen och bred moussen över kexbottnen. Ställ in i kylen ca 2 tim. Ta ut tårtan och lägg på skivad banan. Riv över choklad och servera.
Hej! Kanske en knasig fråga, men den där frosties ljusakladdkakan du gjorde för någon vecka sedan, jag tänkte gör den idag men den ska inte ätas förns på fredag, hur förvarar jag den bäst? Kram 🙂
Jag har den i frysen med bakplåtspapper emellan. Kram
Men va gott!Sitter här på jobbet och dreglar:)
Måste göra denna till helgen!
Tack för receptet!