Krämig gryta med pressad potatis, 4 portioner – 11 PP/portion.
Söndag betyder söndagsmiddag. Hittade ett fantastiskt recept som jag bara måste prova. En krämig gryta – du hör ju bara på namnet att detta ju måste vara gudomligt gott!
INGREDIENSER: 800 g Potatis
500 g Lövbiff
1 msk Smör
2 dl Vatten
2 dl Fraiche 8%
2 msk Soja
2 msk Fransk Senap
4 st Soltorkade tomater
1 dl Syltlök
2 msk Persilja
3 dl Haricots verts
Gör såhär:
Skala och koka potatisen. Strimla köttet och bryn i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Häll på vatten och låt koka upp. Sänk värmen, rör i fraiche, soja och senap. Låt det puttra ca 10 min. Strö över strimlad tomat, syltlök och persilja. Servera med pressad potatis och haricots verts.
Åh det där lät ju hur smarrigt som helst!! Måste provas! Men hur mycke potatis är inräknat i receptet? Kram camilla