Niiiniskitchenlife

Frosties toscakaka

20140809-184144-67304731.jpg

20140809-184145-67305699.jpg
Frosties-tosca kaka!

Alltså…. HERRE-MIN-JEEEEEE halleluja moment deluxe. Ungefär så måste jag förklara hur gott denna kakan smakade. Du MÅSTE testa och baka denna! Lova mig det…. 🙂 Det är en ljus kladdkaka med en tosca gjord på cornflakes över. Cornflakesen blir sådär härligt sega i kolaröran och passar så underbart bra till kakan. Alltså….detta mina damer och herrar, ja det är som sammet i gommen.

Ingredienser:

8 ägg
10 dl socker
400 gr smält smör
2 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
8,5 dl vetemjöl

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda försiktigt i de äggsmeten. Häll i äggsmeten i långpanna och grädda i ca 20 min. Den ska vara lite kladdig. Under tiden kakan gräddas kan du göra toscan.

Tosca:

8 dl cornflakes
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 gr smör

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt koka ihop i ca 10 min. Bred sedan toscan över kakan och in i ugnen igen i ca 5 – 10 minuter.

Ät & njut!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Millan

    Hej:-)
    Bakat kakan precis men undrar om jag missförstått receptet;-) Ska cornflakesen koka med i smeten elr blandas i när smeten kokat klart? Blandade i så de kokade med men nja, de blev mest mjuka o inget knackiga alls…

    1. niiinis

      Cornflakesen ska koka med i receptet. Jag fyllde även på några extra under tiden. Sen blir dom liksom sådär sega när man stoppar in kakan i ugnen för andra gången. Då ska du nog ha kakan i ugnen en stund till.