Underbar långpannekaka!
I lördags gjorde jag en långpannekaka. Tänkte att jag ville fylla den med banan och choklad och sedan toppa med någon härlig topping.
Sagt och gjort så googlade jag lite, hittade på lite och smack så hade jag ett nytt recept. Fick höra i efterhand att den var fantastiskt god. Recept har efterfrågats så jag tänkte att jag bjuder dig på det.
Banan/Chokladkaka med chokladfrosting, ca 20 bitar.
150 g smör
3,5 dl socker
4 msk mjölk
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
3 mogna bananer
200 g blockchoklad
6 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
Gör såhär:
Smält fettet i en kastrull och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Vispa vitorna till hårt skum i en annan skål. Tänk på att allt ska vara rent, annars får man inte vitorna att hårdna. Mixa i bananerna. Hacka blockchokladen och ha i den. Den får vara grovt hackad så det blir lite bitar i kakan. Blanda ihop mjöl och bikarbonat och vänd ner det i smeten. Vänd till sist ner de vispade vitorna. Ha ut smeten på smord och bröad långpanna. Grädda 20 – 25 minuter i ugenen som är 175 grader. Kakan ska vara torr i mitten, inget kladd på stickan alltså. Låt svalna ordentligt och
Chokladfrosting
1 burk mascarponeost
5 dl vispgrädde
1/2 dl kakao
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Vispa först grädden fast, lägg därefter i resten av ingredienserna. Vispa sedan till önskad konsistens. Ha i en spritspåse och spritsa fyrkanterna med små toppar.