Tekakor? Kan vara det godaste som finns!
Dessa härligheter har fått högsta betyg av familjen. De tar slut direkt så mitt tips är att baka på dubbel sats. Om du fryser dom ganska så direkt efter bakningen håller dom sig jättefina tills du tinar dom.
RECEPT:
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
3 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 9-10 dl mjöl
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken. Det ska vara 37 grader och brukar inte behöva mycket uppvärmning för att nå det. Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Häll degspadet över jästen och rör om tills den löses upp. Ha sedan i mjölet i omgångar till degen är smidig. Den får gärna vara kladdig. Jag gör min deg i min Hercules och brukar stjälpa upp degen på mjölat bakbord som sista grej. Där knådar jag den sedan smidig och inte fullt så ”kladdig”. Lägg tillbaka i bunken för jäsning i ca 30 min, kortare tid är också ok. Dela upp degen i 14 delar och forma bollar som du sedan plattar till på bakplåtspappersklädd plåt. Nagga. Jäs i ytterligare 10 min. Platta till ytterligare innan du slänger in dom i ugnen. Gräddas i 230 grader i ca 6-8 minuter. Klart! Ät och njut med smör, ost och jordgubbsmarmelad.
Haha. Jag försökte dubbelklicka på bilden för att gilla :).