Idag tänkte jag bjucka på det här busenkla receptet på chokladmousse som du snabbt slänger ihop strax innan gästerna kommer (förutsatt att middagen pågår sådär en 2 timmar). Har du superbrådis går det också bra att slänga in i frysen i sådär en 20-30 minuter. Denna går dessutom att smaksätta på massor av olika sätt. Jag pudrade över lite kanel på mina.
RECEPT 4 port:
3 dl vispgrädde
1 msk kakao
2 msk florsocker
Gör så här:
Blanda grädde, kakao och socker och vispa hårt. Klicka ut den i 4 portionsformar eller glas. Låt stå i kyl 2-3 tim.
Spar vispgrädde till att spritsa på uppepå chokladmoussen. Pudra över lite kakao.
Exempel på smaksättning:
1) Kaffe
Häll upp grädden, lägg i 1 tsk snabbkaffe och ställ i kylen under 20 minuter. Häll i resten av ingredienserna och vispa upp. Ställ i kyl igen.
2) Apelsin
Riv i cezt från en apelsin och blanda i chokladmoussen.
3) Rom
Droppa i ca 2 tsk romessens i chokladmoussen innan du vispar upp den.
4) Polkagris
Mixa 1 dl polkagrisar och ha i chokladmoussen innan vispning. Denna är lite crunchy.
Åh vad gott! Synd att det inte är kompis med Viktväktarna 😀
Detta ska jag testa! Bra tips 🙂 Ser supergott ut! Kram!
Haha ja det stämmer ju:)
Ska testa den på lörda:)
Haha snabbt innan gästerna kommer,ska stå 2-3 timmar innan hehe
Jo, men om gästerna kommer 18 tex så småpratar man lite, äter förrätt och efterrätt så då har ju 2 timmar gått. Bra va?
ÅÅÅ låter gott!
Vet du hur det blir med lättare grädde T.ex mellangrädde om man vill göra den mer VV vänlig?