Niiiniskitchenlife

Saffranskladdkaka med mandelmassa

20131123-045948.jpgSaffranskladdkaka med mandelmassa.

Ok, detta kanske kan vara bland det godaste som finns. Det säger jag som älskar både saffran och mandelmassa. Denna kaka är riktigt julig och passar underbart till adventsfikat.

RECEPT

3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
100 gram mandelmassa
150 gram smör
1 gram saffran

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200°. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke och rör sedan ner äggen. Riv mandelmassan och vänd sedan ner den i smeten. Smält smöret och blanda i saffran, häll det sedan i smeten, skrapa ur kastrullen ordentligt med en slickepott så all saffran och smör kommer med. Välj en form med avtagbar kant, smörj den med smör och mjöla därefter. Om du gräddar med över- och undervärme ska kakan gräddas i mitten av ugnen 15 – 20 min, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt svalna. Klipp ut en stjärna av papper, lägg den uppepå kakan och sikta sedan florsocker på kakan. Ät tillsammans med vispad grädde och valfria bär.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.