Eeeh sova!? Vad är det? 🙂 Givetvis gick det inte att somna om och i ett ögonblick hade Milo vaknat till. Jag gick upp och bakade LCHF frallor till min karl istället. Här snackar vi fin fruga va? 🙂
Började med att använda detta NON-STICK bakplåtspappret. SÅ-JÄKLA-BRA! Alltså, det är som bakplåtspapper men du använder det om och om igen. Inget fastnade heller, inte överhuvudtaget, så jag skulle vilja säga att det är bättre än vanlig bakplåtspapper. Det finns på My-Store och du hittar det HÄR. Kom ihåg att du fortfarande har 20% rabatt på ett köp om du anger Niiinis som rabattkod i webshop.
I morse var jag i alla fall en god fru och bakade LCHF frallor till Tony. Han kör ju den formen av viktnedgång och har på 4 veckor gått ner 8,5 kg. Funkar på honom, inte på mig. I alla fall, tänkte du skulle få receptet på dessa godingar, för dom är riktigt goda och känns som bröd.
Receptet:
2,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1/2 msk fiberhusk
salt efter smak
4 ägg
1 dl grädde
1/2 dl créme fraiche
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg, grädde och créme fraiche. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål.
Rör i äggsmeten. Låt svälla i en kvart.
Klicka ut runda bullar på en bakplåt, fixa till kanterna lite. Själv rullade jag typ bollar med blötta händer för att behålla dom lite runda.
Baka i mitten av ugnen till de blivit gyllene, skulle säga ca 15-20 minuter. Du får ut 6 stycken härliga frallor/scones på satsen.
Ser ut som frallor, smakar nästan som frallor. Känns som ett bröd på riktigt liksom.
Till det blev det (ja jag åt också en LCHF fralla) blev det koffeinfritt kaffe med kanel och kardemumma! Helggottis!
Nu har jag plockat undan. Milo och Tony har åkt till badhuset, så jag ska faktiskt lägga mig på soffan och försöka ta mig en powernap. Idag är det NNM – ”Nytta, nöje och middag” söndag. Ska försöka ta oss ut med Milo och njuta av vädret sen, sedan hoppas jag att vi får till en riktigt god middag! Hörs snart igen! ❤️
Tänk vad kropparna är olika. För mig skulle VV inte funger alls eftersom min kropp reagerar massor på kolhydrater och uppenbarligen producerar insulin, som är det värsta fettlagrande hormonet vi har i kroppen, så de räcker och blir över. Först när jag skar ner kolhydraterna till 20 g/dag eller mindre hände det saker och snabbt. Om jag bara vetat det här som 20-åring, då hade jag besparat mig både bulimia och non-stop vikthysteri när det förlegade rådet ”äta mindre och springa mer” inte bet på mig, jag som säkert åt mindre och sprang mer än de flesta andra.
Hej! Hoppas allt är bra 🙂 Läser din blogg aktivt!
Jag ville bara tipsa om ett företag jag jobbar för Living and Room – heminredning.
Kolla mer på hemsidan http://www.livingandroom.se där finns även katalogen att kika i. Du kommer gilla vår köksavdelning: Everyday Use 😉
Hittar du något intressant kan du väl höra av dig till mig.
Ha det bäst!
Mvh
Jessika Harri
[email protected]
076-2258899
Dom frallorna ser goda ut. Ska nog baka dom i veckan. Idag ska jag göra kalops. Det är så himla gott! Ha en fin söndag. Kram
Tack för igår!
Det där ser nästan ut som en riktigt härlig hotellfrukost 🙂