Alltså, NOMNOMNOM! Hur gott ser inte detta ut? Köttfärspaj kan vara den godaste pajen känner jag och denna speciellt var jättegod! Smidig att göra också. Med rätt sallad till kan detta vara värsta bästa lördagsmiddagen enligt mig.
RECEPT
100 g smör
100 g keso
3 1/2 dl Vetemjöl
1/2 st Purjolök
2 st Paprika, gul och röd
2 klyftor Vitlök
2 tsk Olja
500 g Nötfärs
1 tsk Salladskrydda, italiensk
1 st Ägg
6 msk Chilisås tomat
6 msk riven ost
6 msk Crème fraiche
Gör såhär:
Mixa samman smör, cottage cheese och mjöl till en pajdeg. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter. Nagga botten och låt den vila 1 timme i kylen. Förgrädda pajskalet i ugn 200° i 15 min, låt den därefter svalna 10 min. Tvätta purjon noggrant och strimla den. Skär paprikan i tärningar och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i ett stort stekjärn, stek köttfärsen smulig på hög värme under omrörning. Vänd i vitlök och paprika och låt det steka med någon minut, smaksätt med salladskrydda och ev persilade. Smaka av med salt och peppar. Lägg allt i pajskalet, vispa samman chilisås, ägg och ost, slå det över pajen. Blanda försiktigt runt och grädda pajen i ugn, 175° i ca 20-25 min. Servera pajen tillsammans med en klick fraiche och sallad.