Niiiniskitchenlife

LCHF scones/frallor

20110915-173440.jpg

20110915-173532.jpg

20110915-173600.jpg

Okeeeeeeeej! Nu kan jag äta LCHF i resten av mitt liv. Idag hittade vi ett recept på bröd som var bland det godaste jag ätit och det är HELT SANT! Ni som inte kör LCHF måste oxå testa, fiiiiij faaaaen alltså. Jag är så lycklig i hela hjärtat nu när jag vet att jag med gott samvete nu kan ha en the och mack kväll. Ni vet när det är sent, man kokar lite the. Dukar upp med smör, ost och skivad gurka och slänger fram dom här mackorna. Ämen jag tror jag svimmar!!! Jag och Tony stod här och bedde en varsin men smör och ost på och så satte vi tänderna i dom. Jag blev tammefan tårögd alltså! HALLELUJA!

Receptet:

Ingredienser:
2,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1/2 msk fiberhusk
salt efter smak
4 ägg
1 dl grädde
1/2 dl créme fraiche

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ihop ägg, grädde och créme fraiche.Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål.
Rör i äggsmeten. Låt svälla i en kvart.

Klicka ut runda bullar på en bakplåt, fixa till kanterna lite. Själv rullade jag typ bollar med blötta händer för att behålla dom lite runda.
Baka i mitten av ugnen till de blivit gyllene, skulle säga ca 20 minuter. Du får ut 6 stycken härliga frallor/scones på satsen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Älgen

    Vi googlade runt lite härom veckan efter ett lchf semmelrecept och jag ville bara säga att de var toppen som det. Skippade saltet, sen hemmagjord mandelmassa och extra grädde, ett grymt substitut!

  2. niiinis

    Den känns mer god än saltig. Förstår du? Som att har du bär och grädde till kan det nästan bli sockerkaka. Men jag tänker mig att man har i mera salt och oregano. Då tror jag att det kan bli VRÅLGOTT som pizza. Det måste man ju bara testa ikväll känner jag!

    Jag vispade med vanlig handvisp, inte typ äggvite vispa alls! 🙂

  3. A

    Men guuuuu’! Måste testa. Låter fantastiskt!
    Vi älskar ju oopsies (kör ditt recept), men alltid kul att utöka ”menyn”.
    Kanske kan man använda degen till pizza också?
    Vad tror du? Om man förgräddar lite innan man lägger på fyllningen?
    /Pizzasugen