Äppelpaj är ju så himla gott men jag tror nog att den här pajen slår de flesta jag smakat! Den blev så ruskigt god med det knapriga, kolasmakande täcket tillsammans med äpplena som smakar bl.a. kanel och så lite daim mellan där. Detta receptet inspirerade faktiskt en läsare mig till att göra. Jag fick en fråga för ett par veckor sedan om jag hade ett recept på en äppelpaj med daim vilket jag inte hade men tyckte det lät så himla gott så jag kände att jag var tvungen att prova att få ihop ett. Ska jag någon gång bjuda på äppelpaj är det nog den här jag alltid kommer göra i fortsättningen, t o m Viktor som inte gillar äppelpaj åt upp en rejäl bit. Det gjorde mig jätteglad! 🙂
Botten:
4 äpplen
1 msk kanel
3 msk socker
Topping:
150 g smör
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1,25 dl socker
2 dubbeldaim
Sätt ugnen på 175 grader. Skala, och skiva äpplena till tunna klyftor. Lägg ner i en skål och rör om med kanel och socker. Täck botten av en pajform med äpplena. Grovhacka daimen och strö över äpplena.
Börja sedan med toppingen. Smält smöret i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen. Klicka sedan över smeten och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun. Servera gärna varm med vaniljsås ?
Recept äpplepaj med dajm
Ska göra ihelgen . Längtar redan?
Va roligt! 🙂
Vill gärna få receptet, tack ????
Receptet står här i inlägget 🙂
Vill gärna ha receptet
Det står här i inlägget 🙂
Saknar inlägg där du skriver lite om ert liv i Skottland och vad ni hittar på i veckorna!
Men MMMM HUR GOTT! Tack för grymt recept denna ska jag göra i helgen…passar perfekt att frossa i och för min höst depp haha 🙂
Jag önskar dig en fantastisk hösthelg med hopp om sol:)
LOVE Maria
Åh vad roligt! Tack detsamma Maria! 🙂 Kram
Hej detta ska jag testa.. men har du nått bra recept på hemma gjord vaniljsås? Mvh
Hej Therese! Det har jag, det kommer upp här på bloggen i dagarna! 🙂 Trevlig helg!