Hannas Bageri

Knäckig äppelpaj med daim

DSC_2424 DSC_2433 DSC_2451

Äppelpaj är ju så himla gott men jag tror nog att den här pajen slår de flesta jag smakat! Den blev så ruskigt god med det knapriga, kolasmakande täcket tillsammans med äpplena som smakar bl.a. kanel och så lite daim mellan där. Detta receptet inspirerade faktiskt en läsare mig till att göra. Jag fick en fråga för ett par veckor sedan om jag hade ett recept på en äppelpaj med daim vilket jag inte hade men tyckte det lät så himla gott så jag kände att jag var tvungen att prova att få ihop ett. Ska jag någon gång bjuda på äppelpaj är det nog den här jag alltid kommer göra i fortsättningen, t o m Viktor som inte gillar äppelpaj åt upp en rejäl bit. Det gjorde mig jätteglad! 🙂

Botten:

4 äpplen

1 msk kanel

3 msk socker

Topping:

150 g smör

0,5 dl ljus sirap

2 msk mjölk

3 dl havregryn

1,5 dl mjöl

1/2 tsk bakpulver

1,25 dl socker

2 dubbeldaim

Sätt ugnen på 175 grader. Skala, och skiva äpplena till tunna klyftor. Lägg ner i en skål och rör om med kanel och socker. Täck botten av en pajform med äpplena. Grovhacka daimen och strö över äpplena.

Börja sedan med toppingen. Smält smöret i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen. Klicka sedan över smeten och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun. Servera gärna varm med vaniljsås ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.