Hannas Bageri

Knäckig bananpaj

DSC_2290Hörrni idag ska ni få ett recept på en paj som seglar upp i topp över de godaste pajerna jag smakat! Pecannötpaj är en riktig favorit hos mig men inte långt därefter kommer nog denna. Receptet har jag sett finns runt om på väldigt många bloggar redan så jag kände att jag var tvungen att prova det och det är jag glad för! Så ruskigt gott och för inte tala om enkelt! En paj du fixar ihop på tio minuter, en kvart och sen ska den endast gräddas i ugnen en kort stund. Smaken blir precis som när man äter friterad banan, knäckigt och gott och så med en klick vaniljglass till… Mmm farligt gott :))

4 mogna bananer

0,5 dl ljus sirap

1 dl socker

1,5 dl vetemjöl

100 g rumsvarmt smör

1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva bananerna i små pengar och täck botten av en pajform med dem. Blanda ihop resten av ingredienserna till en slät massa och täck bananerna med denna. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg. Servera med vaniljglass, mums! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gunilla

    Underbart god. Har gjort den vid 3 tillfällen på 14 dagar. Alla blir helfrälsta i den. Enkel och god. Lite ljummen med glass till… yum yum.

    1. hannasbageri

      Hmm klurigt. Sirapen ger den goda knäckiga smaken som jag tyvärr tror är svårt att få med något annat. Du kan prova att ha i lite honung istället men jag tror inte det kommer smaka lika gott dessvärre :/