Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på [email protected]. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Knäckig bananpaj

Publicerad,

DSC_2290Hörrni idag ska ni få ett recept på en paj som seglar upp i topp över de godaste pajerna jag smakat! Pecannötpaj är en riktig favorit hos mig men inte långt därefter kommer nog denna. Receptet har jag sett finns runt om på väldigt många bloggar redan så jag kände att jag var tvungen att prova det och det är jag glad för! Så ruskigt gott och för inte tala om enkelt! En paj du fixar ihop på tio minuter, en kvart och sen ska den endast gräddas i ugnen en kort stund. Smaken blir precis som när man äter friterad banan, knäckigt och gott och så med en klick vaniljglass till… Mmm farligt gott :))

4 mogna bananer

0,5 dl ljus sirap

1 dl socker

1,5 dl vetemjöl

100 g rumsvarmt smör

1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva bananerna i små pengar och täck botten av en pajform med dem. Blanda ihop resten av ingredienserna till en slät massa och täck bananerna med denna. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg. Servera med vaniljglass, mums! 🙂

5 Kommentarer

  1. Hatar att bo på Rhodos – hittar ju ingen sirap häääär. Undrar vad man kan ta annars – tips?

    • Hmm klurigt. Sirapen ger den goda knäckiga smaken som jag tyvärr tror är svårt att få med något annat. Du kan prova att ha i lite honung istället men jag tror inte det kommer smaka lika gott dessvärre :/

    • Har du testat köpa melaço de cana? Är lite mörkare men kanske blir det sån knäckig smak..

  2. Underbart god. Har gjort den vid 3 tillfällen på 14 dagar. Alla blir helfrälsta i den. Enkel och god. Lite ljummen med glass till… yum yum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *