Flarn tycker jag är så gott! Jag gillar de speciellt när de är lite sega i mitten och knapriga längs med kanterna. Det är så gott! Dessa med kokos blir precis så och tillsammans med smörkrämen blir de farligt goda!! Svårt att hålla sig till en bara 😉 Dessa är också så tacksamma att baka, de går snabbt och behöver inte många minuter i ugnen. Bra när man behöver få ihop något lite snabbt Receptet hittade jag här.
Till ca 10-15 st dubbla
Kokosflarn:
50 g smör
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kokos
1 ägg
Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sockret. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om. Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.
Hej! Hur länge skulle du säga att dessa håller sig goda om jag ska göra dom lite i förväg?
Tack på förhand!
De håller sig goda knappt en vecka skulle jag säga. Men jag skulle nog inte servera dem senare än 2 dagar efter att jag bakat dem 🙂
Du kan frysa dem 🙂