Hannas Bageri

Kokosflarn med smörkräm

DSC_1305DSC_1307 DSC_1318

Flarn tycker jag är så gott! Jag gillar de speciellt när de är lite sega i mitten och knapriga längs med kanterna. Det är så gott! Dessa med kokos blir precis så och tillsammans med smörkrämen blir de farligt goda!! Svårt att hålla sig till en bara 😉 Dessa är också så tacksamma att baka, de går snabbt och behöver inte många minuter i ugnen. Bra när man behöver få ihop något lite snabbt Receptet hittade jag här.

Till ca 10-15 st dubbla

Kokosflarn:

50 g smör

1 dl socker

1 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 dl kokos

1 ägg

Smörkräm:

150 g rumsvarmt smör

2,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 äggula

Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sockret. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om. Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.

DSC_1322

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. hannasbageri

      De håller sig goda knappt en vecka skulle jag säga. Men jag skulle nog inte servera dem senare än 2 dagar efter att jag bakat dem 🙂