Hannas Bageri

Chokladdoppade havreflarn med kaffesmörkräm

DSC_2546 DSC_2560 DSC_2566

Hej på er!

Jahapp då har man gått och blivit  1 år äldre! Igår fyllde jag nämligen 25 år och det känns så konstigt. De senaste åren har verkligen gått så fort så fortsätter det i den här takten lär jag väl 30 om en vecka 😉 Skämt och sido, men fort har det gått! Vi firade väldigt lugnt igår, precis så som jag önskade med middag ute på kvällen och vi fick en väldigt fin kväll. Solen sken och vi fick se en så fin solnedgång från restaurangen vi satt på.

Men nu tänkte jag ni skulle få receptet på några helt otroligt goda kakor! Dessa har det mesta som jag älskar som knäckiga havreflarn, mörk choklad och en len smörkräm smaksatt med kaffe. Havreflarn är något som jag tyckt varit klurigt tidigare. De har ofta flutit ut för mycket eller blivit som runda hårda havrekakor. Den här gången blev de däremot helt perfekta så det här receptet kommer jag alltid köra på hädanefter när det kommer till just havreflarn! Vad gäller smörkrämen så har jag faktiskt inte riktigt koll på exakt hur mycket kaffe jag hade i. Jag hällde i lite och smakade vartefter för att få en så god kaffesmak som möjligt. Så ta doseringen av kaffe lite med en nypa salt. Häll i så mycket som ni tycker behövs för att det ska bli gott 🙂

Till ca 10-15 st dubbla

Havreflarn:

75 g smör

1 dl socker

1 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 msk ljus sirap

3 dl havregryn

1 ägg

100 g mörk choklad

Smörkräm:

150 g rumsvarmt smör

2,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 äggula

0,5-1 dl starkt kallt kaffe 

Havreflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sockret. Blanda mjöl, bakpulver och havregryn i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Tillsätt till sist sirapen. Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 7-10 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna. Smält chokladen över ett vattenbad. Ta sedan ett havreflarn i taget och doppa ner till hälften. Låt stelna.

Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om. Häll sedan försiktigt ner kallt kaffe under omrörning. Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.

Ät och njuuuut! 🙂

DSC_2570

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hej! Ser väldigt gott ut och så fina det blev. Jag undrar om du har kokos i flarnen för det står kokosflarn eller ska det stå havreflarn?
    Med vänlig hälsning, Sara

  2. Josefin

    Dom ser fantastiskt goda ut!! Måste testa till nästa vecka. Om man vill göra dom glutenfria, vad bör man ersätta vetemjölet med?
    Hur lång hållbarhet har de?

    1. hannasbageri

      Har du provat att baka med glutenfritt mjöl? Vet ej om det går att byta rakt av rent doseringsmässigt dock men jag tror det. I kylen håller de ca 1 vecka 🙂

  3. Josefin

    Dom ser fantastiskt goda ut!! Måste testa till nästa vecka. Om man vill göra dom glutenfria, vad bör man ersätta vetemjölet med?