Hannas Bageri

Pollytårta

Detta inlägg är i samarbete med @polly_cloetta och @fixasjalvDSC_2495 DSC_2531

Att baka med godiset Polly är något som jag inte gjort jättemycket tidigare men som jag definitivt kommer göra mer! Polly har en speciell smak som jag verkligen älskar och när jag handlar lösviktsgodis (de gånger jag är i Sverige, finns ju inte här i UK) så är Polly något som jag alltid plockar på mig. Nu har jag även fått upp ögonen för en massa andra smaker och den med saltlakrits måste jag nog säga blev en riktig favorit! Att ha med Polly i diverse bakverk är supergott! Det finns så mycket man kan göra med detta godis som kladdkaka, cupcakes, småkakor, tårtor, rulltårtor m.m. Väldigt mycket helt enkelt och den här gången valde jag att göra en enkel pollytårta gjord på en chokladkaka, fylld med pollyfluff, spacklad med en chokladganache och toppad med massor av Polly. Och apropå pollyfluff.. Jag kan inte förstå att jag inte provat att göra den här typen av fyllning till tårta tidigare. Endast 2 ingredienser som krävs och blev urgott! Tänk bara på att den ska stå i kylen i några timmar innan den kan användas. Gärna t o m över natten så ni har det i åtanke när ni börjar med tårtan.

Här kommer receptet på min Pollytårta:

Chokladbotten:

200 g rumsvarmt smör

2,5 dl socker

1,5 dl kakao

1,5 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

3 ägg

1,5 dl mjölk

1 nypa salt

Pollyfluff:

200 g polly (1 påse)

3 dl grädde

Chokladganache:

200 g mörk choklad

2 dl grädde

Garnering:

Valfri Polly

Chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör pösigt. Häll ner kakao, salt och vaniljsocker och rör om. Häll ner 1 ägg i taget under omrörning. Sikta ner vetemjöl och bakpulver under omrörning. Avsluta tillsist med mjölken. Smöra en form (20 cm) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min. Låt svalna.

Pollyfluff: Klipp alla Pollys på mitten och lägg ner i en kastrull. Häll över grädden och låt allt smälta på låg värme under omrörning. Låt sedan svalna. Häll upp i en bytta och förvara i kylen i några timmar. Kan även stå över natt. Vispa sedan fluffigt.

Chokladganache: Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Värm upp grädden i en kastrull och häll över chokladen. Rör om till en slät ganache.

Montering: Skär chokladbottnen på mitten. Fyll med pollyfluff och lägg på andra chokladbottnen. Spackla med chokladganache och garnera med Pollys. Låt stå i kylen och stelna i ca 1 h före servering.

DSC_2472

Blir du också sugen på att baka något gott har du nu också chansen att samtidigt 1 av 10 superfina bakmaskiner från Bosch av modellen Mum5 Creation Line (värde 3899 kr). Förutom detta vinner man även en stor cupcake i papp fylld med massor av Polly godis i olika smaker!

För att vara med att tävla: Baka något med Polly och dela ditt bidrag på instagram under #bakamedpolly. Juryn går inte efter snyggast foto utan den som visar mest kreativitet och bjuder kanske på en ordentlig överraskning. Använd fantasin! Har du inte instagram eller ditt konto är privat kan ni skicka in ert bidrag till [email protected].

För fullständiga villkor kan ni kika in på bakamedpolly.se.

Stort lycka till! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Vilken härlig blogg:)
    Har inte varit här inne så länge men hunnit med att njuta av en hel del toppen recept du delar med dig av. Till förra fredags myset gjordes det bananpaj…..åååå så god och enkel att göra.
    Är inne på att köpa mig en ny assistent och väljer just nu mellan en Kitchen aid eller en Electrolux. Vad skulle du rekommendera, vad har du?
    Tack för inspirationen och ha en fin helg!
    Med vänlig hälsning, Ida

    1. hannasbageri

      Tack snälla! 🙂 Vad roligt att du gillar mina recept. Bananpajen är en favorit här 🙂 Hmm svårt, jag har själv aldrig haft en Kitchen aid utan har en från Electrolux. Jättenöjd med min från Electrolux med undantag att den har ett väldigt högt och irriterande ljud när den jobbar.
      Ha en fortsatt fin tisdag! 🙂 Kram Hanna