Hannas Bageri

Bountyrutor

DSC_2239 DSC_2247DSC_2255

Hallå på er denna måndag!

Jag tänkte starta denna vecka med ett recept utöver det vanliga! Galet goda bountyrutor!! Kokos och choklad ihop är för mig en riktig hit och jag tillhör dem som tycker bounty är otroligt gott. Älskar smaken av det och kom därför på att jag ville göra något liknande i kakform. Det blev detta! Botten är en browniebotten toppad med en kokosfyllning som smakar som bounty och som därefter toppats med mjölkchoklad. Supergoda och perfekta att frysa in då det blir några stycken när man gör en sats. Gillar att baka den här typen av kakor, långpannekakor, då det är så smidigt. Allting hälls ner i en form och sedan skär man bara upp dem i rutor. Jättebra! 🙂

Chokladbotten:

3 ägg

150 g smält smör

1,5 dl vetemjöl

3 dl strösocker

4,5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Bountyfyllning:

En burk sötad kondenserad mjölk 

250 g kokos

Topping:

200 g smält mjölkchoklad

Chokladbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Klä botten av en form (24*24) med bakplåtspapper. Smöra hela bottnen, häll ner smeten och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Bountyfyllning: Blanda kokosen och den kondenserade mjölken och rör om till en jämn fyllning! När chokladbottnen svalnat. Bred över ett lager med denna kokosfyllning och ställ in i kylen i ca 20 minuter så den får stelna till lite.

Topping: Smält chokladen över ett vattenbad och avsluta med att hälla över chokladen och täcka hela kakan med choklad. Låt stelna i kyl och skär sedan upp i fyrkanter.

Klart 🙂

DSC_2262

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Dzeni

    Hej,

    Gudomligt goda ser dom ut att vara! Snabb fråga bara, ska den kondenserade mjölken vara kokt till kola eller bara blanda mjölken så som den är med kokosen?