Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på [email protected]. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Sockerkringlor

Publicerad,

DSC_2115 DSC_2129

Hallå på er denna måndag!

Hoppas allt är bra med er idag! 🙂 Jag tänkte vi börjar veckan här inne med ett recept på några riktigt goa bullar. I helgen blev jag så sugen på att baka ett gäng bullar och så fick det bli! Enkla, klassiska sockerkringlor och de blev så goda! Saftiga och luftiga med en så god smak av kardemumma och sockret har jag blandat ut med lite vaniljsocker för att få just den lilla vaniljsmaken också. Supergott och en sådan här med ett glas iskall mjölk till.. Det bästa!

Ca 20-25 st:

Deg

150 g smör

3 dl mjölk

2 dl grädde

50 g färsk jäst

1 ägg

1 krm salt

1 krm hjorthornssalt 

1,5 dl socker

Ca 12 dl vetemjöl

1 tsk stött kardemumma

Uppvispat ägg till pensling

Värm mjölk och grädde i en kastrull till 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och häll därefter i mjölk och gräddblandningen över jästen under tiden du rör om. Tillsätt smöret i bitar och häll sedan ner socker, salt och ägget. Mortla kardemummakärnorna och häll ner dem. Häll ner vetemjölet lite i taget och arbeta degen tills den börja släppa lite i kanterna. Kör degen sedan i maskin i 10 minuter. Jäs degen i bunken med en bakduk över till dubbel storlek i ca en timme.

Garnering:

2 dl socker

1 msk vaniljsocker

Smör

Häll upp degen på ett mjölat bord och tryck ut degen försiktigt utan att knåda den. Dela upp degen i 20-25 bitar och rulla ut dem till kringlor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs till dubbel storlek, ca 30-45 min. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter! Låt svalna

Smält smöret och pensla bullarna med smöret. Doppa dem i sockerblandningen. Ska ni frysa bullarna är det bättre att garnera dem efter man tinat dem.

DSC_2141

1 Kommentar

  1. Nostalgin!!!! Min mamma brukade baka sockerkringlor på somrarna! Ljumna med socker på, alltså gud så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *