Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på contact@hannasbageri.se. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Blåbär- och hallonmoussetårta

Publicerad,

DSC_1740 DSC_1762 DSC_1801

Hej på er denna söndag!

Nu är jag tillbaka i Edinburgh igen efter 3 veckor i Sverige. Veckorna i Sverige gick så himla fort och vips så var jag tillbaka igen! Jag har haft det jättebra och jag har hunnit med ganska mycket jobb och bakning. Bland annat den här underbart goda och somriga moussetårtan! Moussetårtor är alltid så himla roligt att göra och framförallt såhär i två lager. Blir så extra fint med de olika färgerna tycker jag 🙂 Det tar dock lite tid att göra en sådan här på grund av att den måste stå kallt ett tag och hinna stelna. Jag brukar därför göra mina moussetårtor dagen innan den ska serveras så jag kan vara säker på att den hinner stelna ordentligt innan servering. Och kombon här med choklad, blåbär och hallon.. Tre smaker som passar så bra ihop och blev så gott! 🙂

Browniebotten:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1,5 tsk vaniljsocker

2 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Blåbärsmousse:

3 gelatinblad 

500 g blåbär

2 äggulor

1 dl florsocker

3 dl vispgrädde

Hallonmousse:

3 gelatinblad 

500 g hallon

2 äggulor

1 dl florsocker

3 dl vispgrädde

Garnering:

Färska bär

Riven mörk choklad

Grädde

Browniebotten: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Klä botten av en springform (20 cm) med bakplåtspapper. Smöra hela bottnen, häll ner smeten och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Blåbärsmousse: Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Mixa blåbären i en mixer eller liknande till en slät puré. Vispa äggulorna och florsocker pösigt och vispa grädden relativt hårt. Värm 0,5 dl av blåbärspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i kastrullen och låt smälta på svag värme. Ta bort från plattan. Rör ner blåbär/gelatinblandningen i resten av blåbärspurén och rör om. Blanda försiktigt ner äggsmeten och grädden i blåbärspurén och rör försiktigt om till en jämn smet. Häll ner smeten över chokladbottnen och låt stå i frys i 1 timme eller tills den börjat stelna. Börja under tiden med hallonmoussen.

Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Mixa hallonen i en mixer eller liknande till en slät puré. Vispa äggulorna och florsocker pösigt och vispa grädden relativt hårt. Värm 0,5 dl av hallonpurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i kastrullen och låt smälta på svag värme. Ta bort från plattan. Rör ner hallon/gelatinblandningen i resten av hallonpurén och rör om. Blanda försiktigt ner äggsmeten och grädden i hallonpurén och rör försiktigt om till en jämn smet. Häll över tårtan. Låt stå i kylen i minst 4 timmar. Garnera sedan med valfria bär, choklad och grädde 🙂

DSC_1751

4 Kommentarer

  1. Tack för en underbart inspirerande blogg:). Tänkte baka den här till vårt bröllop:). Hur många bitar kan vi räkna med/tårta?

  2. Kan man använda sig av frysta bär i moussen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *