Hannas Bageri

Jordgubbssemifreddo

DSC_1422 DSC_1445

Hallå allesammans!

Nu märker man att sommaren har börjat komma på riktigt! Igår hade vi en jättefin dag här med strålande sol och ingen vind(!!). Det har varit det värsta de senaste dagarna just vinden. Det har knappt gått att sitta ute men igår var det äntligen en fin dag, så pass fin att vi fick en dag på sjön. Den känslan när båten bara glider fram, nästan svävar ovanför vattnet i den svenska sommarvärmen är oslagbar! 🙂

Och vad passar inte bättre än en riktigt god glass så här på sommaren i värmen! De svenska jordgubbarna är ju så goda just nu så jag gjorde häromdagen en semifreddo på färska, mosade, svenska jordgubbar och vilken smak! Helt underbar och framförallt en så snabb och smidig dessert att göra!

Vet ni förresten vad skillnaden är mellan semifreddo och glass? Semifreddo är en typ av glass men som inte kräver någon glassmaskin. Smeten vispas ihop men sen låter man bara den stelna i frysen utan omrörning. Väldigt smidigt!

Receptet på denna goda semifreddo hittade jag när jag bläddrade i senaste Året Runt tidningen.

Till ca 6 personer:

500 g färska jordgubbar

4 ägg, uppdelade i äggulor och äggvitor

1+1 dl florsocker

4 dl vispgrädde

Garnering:

Färska jordgubbar

Mynta/citronmeliss

Skölj och rensa jordgubbarna, mosa eller mixa dem grovt. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum i en annan skål, tillsätt 1 dl florsocker och vispa lite till. Vispa ihop äggulor och 1 dl florsocker i ytterligare en annan skål. Tillsätt de mixade jordgubbarna i äggulesmeten. Vänd ner den vispade grädden och tillsist äggvitorna. Rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i en form som är ca 20*30 cm. Täck med plastfolie och låt stå i frysen minimum 4 timmar.

Ta ut semifreddon en stund före servering så den hinner tina upp lite. Garnera med fräcka jordgubbar och mynta.

DSC_1443

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.