Tänk att vi är inne i maj månad nu! En av årets bästa månader enligt mig. Jag älskar maj av så många olika anledningar och en av dem är just att rabarbersäsongen sätter igång. Att baka med rabarber är verkligen ett tecken på att sommaren är på g och ha det i allt ifrån saft till paj men även i glass är så gott. För mig som är extra känslig mot laktos är sorbet extra bra att göra och den här sorbeten på sommaren kan vara bland det godaste som finns!
(Recept kommer från ICA)
Till ca 2 pers:
350 g rabarber
2 dl strösocker
1 dl vatten
2 st äggvitor
1 msk glukos
Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär den i små bitar. Koka upp vatten, socker och rabarber och låt småkoka tills rabarbern har blivit helt mjuk, ca 5-10 minuter tar det. Mixa rabarbern med en stavmixer till en slät massa. Tillsätt glukos och låt kallna. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum och vänd ner dessa i rabarbern. Frys blandningen i en glassmaskin alternativt häll ner den i en bunke och ställ in i frysen. Gör du detta måste du ta ut den var 30e minut och röra om lite tills dess att sorbeten är frusen igenom.