Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på [email protected]. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Rabarbersorbet

Publicerad,

DSC_9234 DSC_9284 Hej på er,

Tänk att vi är inne i maj månad nu! En av årets bästa månader enligt mig. Jag älskar maj av så många olika anledningar och en av dem är just att rabarbersäsongen sätter igång. Att baka med rabarber är verkligen ett tecken på att sommaren är på g och ha det i allt ifrån saft till paj men även i glass är så gott. För mig som är extra känslig mot laktos är sorbet extra bra att göra och den här sorbeten på sommaren kan vara bland det godaste som finns!

(Recept kommer från ICA)

Till ca 2 pers:

350 g rabarber

2 dl strösocker

1 dl vatten

2 st äggvitor

1 msk glukos

Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär den i små bitar. Koka upp vatten, socker och rabarber och låt småkoka tills rabarbern har blivit helt mjuk, ca 5-10 minuter tar det. Mixa rabarbern med en stavmixer till en slät massa. Tillsätt glukos och låt kallna. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum och vänd ner dessa i rabarbern. Frys blandningen i en glassmaskin alternativt häll ner den i en bunke och ställ in i frysen. Gör du detta måste du ta ut den var 30e minut och röra om lite tills dess att sorbeten är frusen igenom.

DSC_9282

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *