Hannas Bageri

Tre olika sorters söta pajer

DSC_8517 DSC_8453

Hallå härliga fredag!

Här kommer några tips på vad ni kan göra för smarrigt i helgen! Tre olika pajer kommer här och först ut är denna pecannötpaj som jag tror minsann är min absoluta favoritpaj. Det är något speciellt med knäcksmaken i fyllningen som gör den så himla himla god! Det godaste man kan servera till tycker jag är lite vaniljgrädde. Blir som pricken över i:et 🙂 (Receptet kommer från Matplatsen med några fåtal ändringar).

Pajskal:

4,5 dl vetemjöl

180 g rumsvarmt smör

0,5 tsk salt

1,5 tsk socker

4,5 msk vatten

Fyllning:

180 g smör

200 g pecannötter

3 msk vetemjöl

4,5 dl ljus sirap

2 dl socker

0,75 tsk salt

3 ägg

1,5 tsk vaniljsocker

Pajskal: Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform (28 cm). Förgrädda pajskalet tio minuter i 200 grader.

Fyllning: Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Blanda sedan vaniljpulver och de lättvispade äggen. Lägg pecannötterna i pajskalet och häll över fyllningen. Grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders. Låt stå kallt, gärna över natten, och servera med vaniljgrädde.

img_3520-1024x683

Paj nummer två står min bloggkollega Nina för och har ni sett en så vacker paj! Det är en äppelpaj med äppelrosor som hon har gjort och man vill ju bara hugga in på en bit när man ser denna bild. Här hittar ni receptet på denna paj!

ananaspaj

Sist men inte minst så hittar ni denna frestande ananaspaj hos min andra bloggkollega Linnea! Den här pajen är verkligen någonting jag måste prova, jag som älskar ananas. Här hittar ni receptet på denna!

Kram på er nu och ha en riktigt skön fredag! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Stina

  Gud vad duktig du är! Såå fina bilder!
  Jag testade en pecanpaj för bara några dagar sedan och tyckte den var super! Själv har jag också en bakblogg även fast den är långt ifrån så bra som din, men jag tycker det är kul:) och jag tar upp lite grejer om IBS och mat också.
  Där är nog din citron och marängpaj med faktiskt;) väldigt smarrig!
  Ha det toppen<3

  1. hannasbageri

   Precis den ska in i ugnen i 35-40 minuter igen 🙂 Uppdaterade precis receptet. Tack detsamma! 🙂