Hannas Bageri

Key lime pie

DSC_9203 DSC_9254 Hej vänner och Glad Påsk på er!

Här kommer nu ett sista tips på vad ni kan göra för dessert till påskmiddagen om ni inte ännu redan bestämt er. En otroligt smidig dessert som går fort att göra. Detta är faktiskt det jag ska göra till oss nu i Påsk som dessert då jag vet att många av de vi ska fira med älskar Key lime pie och har velat att jag ska baka det flera gånger. Så jag tänkte att då blir det ett perfekt tillfälle att göra det nu 🙂

Botten:

150 g smör

250 g digistivekex

Fyllning:

1 burk kondenserad mjölk

3 lime (skal och saft)

5 äggulor

Topping:

Vispgrädde

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa digestivekexen fint. Blanda ihop med det smälta smöret och tryck ut i en pajform (22 cm). Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Fyllning: Sänk ugnen till 150 grader. Vispa ihop äggulorna. Tillsätt den kondenserade mjölken, limesaft och limeskal. Rör om ordentligt till en slät smet. Vill man inte ha limeskal kvar i smeten kan man låta den stå och dra i 30 minuter och sedan sila smeten innan fyllningen hälls i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Låt svalna och låt den stå i kylen i 3 timmar innan servering. Toppa med grädde och eventuellt limebitar vid servering.

Kram! 

DSC_9233

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Hej!
  Har precis hittat till din sida – vad mycket gott!! Tänkte göra denna paj i helgen och undrar om den smakar lika gott om man gör den en dag innan?

 2. Maria

  Hej Hanna!
  Har precis hittat till din fantastiska sida??! Vad mycket gott! Tänkte bjuda på denna paj i helgen och undrar om det går lika bra att göra den en dag före?

  1. hannasbageri

   Hej Maria! Tack vad roligt att du hittat hit! :)) Det går absolut att göra den dagen innan! Undvik dock att dekorera den med grädde tills du ska servera den annars får grädden ingen god smak 🙂 Trevlig helg!

 3. Victoria

  Hej! Vi bakade den här pajen och den var helt underbart god! Vi ska ha namngivning för vår dotter om några veckor och vi tänkte bjuda på din paj. Tänkte höra med dig om det går att frysa pajen samt om du vet hur många personer receptet är räknat för?

  1. hannasbageri

   Hej Victoria! Va roligt och vilken ära att ni ska bjuda på den här! :)) Receptet är till ca 6-8 personer och vad gäller att frysa in den så tror jag inte det ska vara några problem. Är däremot lite osäker på hur smaken kommer bli efteråt då jag aldrig provat så jag vågar dessvärre inte garantera att det ska gå. Kramar