Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på [email protected]. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Passionsfrukts glasstårta

Publicerad,

DSC_6588 DSC_6586

En glasstårta är alltid ett säkert kort och roligt att servera. Speciellt när man har gjort den själv och den här glasstårtan kräver inte många ingredienser alls. Endast 6 styck och inte heller någon glassmaskin behöver man. Den blir så krämig och god och vacker att titta på med passionsfrukten på toppen. En jättegod dessert till Påsk!

Till ca 10 bitar:

Botten:

12 digistivekex

50 g smör

Glass:

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

1,5 tsk vaniljpulver

Topping:

4 passionsfrukter

Smula kexen och blanda ihop med de smälta smöret. Lägg de i botten på en springform (22 cm) och platta till.

Vispa grädden och vaniljsockret ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt. Häll ner i formen, täck med plastfolie och sätt in i frysen minst 4 h innan servering.

Tag fram den ca 10 minuter före servering och garnera med 4 urgröpta passionsfrukter.

Klart! ?

DSC_6589

2 Kommentarer

  1. Hej! Tack för alla goda recept du lägger ut, har provat ett gäng och de har blivit väldigt goda! Vill bara kolla att den kondenserade mjölken skall hällad i som den är, inte kokt som när man vill ha en kolasås?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *