Hannas Bageri

Passionsfrukts glasstårta

DSC_6588 DSC_6586

En glasstårta är alltid ett säkert kort och roligt att servera. Speciellt när man har gjort den själv och den här glasstårtan kräver inte många ingredienser alls. Endast 6 styck och inte heller någon glassmaskin behöver man. Den blir så krämig och god och vacker att titta på med passionsfrukten på toppen. En jättegod dessert till Påsk!

Till ca 10 bitar:

Botten:

12 digistivekex

50 g smör

Glass:

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

1,5 tsk vaniljpulver

Topping:

4 passionsfrukter

Smula kexen och blanda ihop med de smälta smöret. Lägg de i botten på en springform (22 cm) och platta till.

Vispa grädden och vaniljsockret ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt. Häll ner i formen, täck med plastfolie och sätt in i frysen minst 4 h innan servering.

Tag fram den ca 10 minuter före servering och garnera med 4 urgröpta passionsfrukter.

Klart! ?

DSC_6589

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lena

    Hej! Tack för alla goda recept du lägger ut, har provat ett gäng och de har blivit väldigt goda! Vill bara kolla att den kondenserade mjölken skall hällad i som den är, inte kokt som när man vill ha en kolasås?