Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på [email protected]. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Citron och maräng glasstårta

Publicerad,

DSC_2032 DSC_2052 DSC_2053

God kväll på er!

Vi fortsätter med påsktemat här och här är en underbar glasstårta som jag tror skulle kunna vara kul att bjuda på om man vill gå ifrån att göra en klassisk tårta. Vill man göra det lite enklare för sig kan man köpa en färdig marängbotten istället för att göra sin egen så sparar man på så sätt lite tid. Jag tycker dock det kan vara värt den extra tiden att göra sin egna, blir så mycket godare 😉

Citronglass i sig tycker jag är så gott när den är sådär sötsyrlig, speciellt på sommaren är det så läskande! Här ihop med den söta marängbotten blir det en perfekt kombination! 🙂

Marängbotten:

3 äggvitor

1,5 dl socker

1 tsk citronsaft

Citronglass:

4 dl creme fraiche

3 dl vispgrädde

2 dl socker

4 äggulor

4 äggvitor

2 citroner, saft och skal

1 vaniljstång

Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor till ett hårt vitt skum. Häll i lite socker i taget och vispa till en fast och slät maräng. Häll till sist ner citronsaften. Om man vill kan man hälla ner hackade nötter också för mer smak och tuggmotstånd! Rita ut en cirkel på ett bakplåtspapper (efter en form som du ska lägga ner marängbotten i sen) och spritsa ut marängen utefter dessa. Grädda mitt i ugnen i ca 1,5 h.

Citronglass: Börja med att vispa äggulor och socker. Blanda ner creme fraiche, rivet citronskal och pressad citronsaft. Skär upp vaniljstången och gröp ur fröna. Lägg ner dessa tillsammans med vaniljstången i blandningen. Vispa grädden och rör ner den. Ta upp de urgröpta vaniljstängerna och vispa tillsist äggvitorna till ett hårt vitt skum och rör ner denna i citronblandningen.

Lägg ner en marängbotten i en rund form och häll sedan över citronglassen. Låt stå i frysen i minst 4 timmar innan servering! Dekorera sedan med frukt/bär eller som jag blommor ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *