Hannas Bageri

Saftig kardemummakaka med äpplen

DSC_7510Hej på er!

Fredag idag vilket betyder att det är dags för veckans fredagstips. Något gott som kan passa att göra till helgens fika tänkte jag tipsa er om idag. Jag är otroligt svag för kardemumma och bakar gärna något med det. Den här kardemummakakan tycker jag blir extra saftig då jag använder mig av gräddfil i smeten istället för mjölk. Sen hjälper äppelklyftorna som jag blandat runt med ingefära och socker till att göra kakan ytterligare ännu lite saftigare 🙂 Det bästa är att kakan går fort att göra och innehåller ingredienser som man oftast har hemma.

2 ägg

150 g smör

4 dl vetemjöl

2 dl gräddfil

1,5 dl socker

1 tsk mald kardemumma

1 tsk stött kardemumma

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Smör & ströbröd till formen

Fyllning:

0,5 tsk mald ingefära

1 tsk socker

1 stort äpple

Florsocker till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner i smeten. Blanda ihop och vispa inte! Tillsätt till sist gräddfilen. Häll upp i en smörad och bröad springform (20 cm).

Skala och skär upp äpplet i klyftor. Blanda ihop socker, ingefära och äppelklyftorna i en skål. Stick ner äppelklyftorna i smeten och sätt in i mitten av ugnen. Grädda i ca 30 minuter.

Låt svalna och pudra över lite florsocker.

Klart! Lycka till ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.