Hannas Bageri

Kanelbullebollar utan vitt socker

DSC_7668DSC_7675Hej hej!

Idag har jag haft en riktig pluggdag. Har en tenta nästa vecka när jag är i Sverige så mina dagar innehåller ganska mycket plugg nu fram tills dess. Inte så roligt men måste göras. Nu när jag sitter och pluggar så mycket blir jag ofta väldigt sötsugen, det är så svårt att sitta och läsa utan att ha något litet gott att tugga på. Därför gör jag ofta lite nyttigare varianter som jag ha när jag blir sugen. Dessa kanelbullebollarna är en variant jag gör ibland och jag tycker de är så goda! Bara att mixa ihop allt och rulla till bollar så är det klart. Snabbt, smidigt, gott och helt ute vitt socker! 🙂

Till ca 8 st:

1 dl cashewnötter

0,5 dl valnötter

0,5 dl sötmandel

1 msk kokosolja

1 msk rapsolja

8 urkärnade dadlar

ca 0,5 tsk kardemumma

ca 2 tsk kanel

Mixa ihop allt i en mixer och rulla till bollar. Låt stå i kylen en stund innan ni äter dem. Mums!! ?

DSC_7708

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Victoria

    Hejsan,
    Tycker att dessa kanelbullebollar ser riktigt goda ut, så tänkte baka sådana. Jag har däremot en fråga, ska det vara färska dadlar i? Tänkte att du skrivit ut det på vissa recept tidigare (och har dessutom sådana hemma just nu, så tänkte ifall jag kunde av använda dem) Och det är ingen blötläggning av cashewnötterna va? Ville bara dubbelkolla. Tacksam för svar! 🙂 Mvh// Victoria

    1. hannasbageri

      Hej Victoria! Det stämmer, ska vara färska dadlar i och ingen blötläggning av cashewnötterna 🙂 Kram Hanna