Hannas Bageri

Semmelmuffins

DSC_6704 DSC_6698 DSC_6689 DSC_6693  Hallå på er! ♥

Nu när vi är inne i februari är det hög tid att dela med mig av mina favorit ”semlor” som jag gör varje år, nämligen semmelmuffins ♥ Detta receptet har jag delat med mig av de tidigare åren också men jag vet att många av er har bakat dessa och verkligen tyckt om dem så jag tänkte att jag måste lägga upp dem i år igen. De är ju så himla bra att de går så fort att baka jämfört med klassiska semlor. Jag älskar klassiska semlor men tyvärr så har man ju inte alltid den tiden som de tar att baka dem och då är dessa helt perfekta att baka istället. Tar hälften så lång tid och den enda skillnaden är att vetebullen byts ut mot en saftig kardemummamuffins som man fyller precis som vanligt med den goda mandelmassan och vaniljgrädden. Helt underbara!

Muffins:

2 ägg

2 dl socker

125 g rumsvarmt smör

1,5 dl mjölk

3,5 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2,5 tsk stött kardemumma

1 nypa salt

Mandelmassa:

250 g sötmandel

2 dl socker

Garnering:

5 dl grädde

2 tsk vaniljsocker

Florsocker

Muffins: Sätt ugnen 175 grader. Koka upp mjölken tillsammans med kardemumman. Låt svalna. Vispa socker och smör poröst. Blanda ner 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner dessa tillsammans med mjölken. Rör om och häll ner smeten till 2/3 i en smörad muffinsform. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Mandelmassa: Skålla mandlarna genom att koka upp dem med vatten, kyla i iskallt vatten och sedan trycka ut dem ur skalet. Mixa mandlarna i en mixer tills du får ett fint pulver. Tillsätt sockret och mixa med mandelmjölet tills blandningen blir slät och varm. Kan ta några minuter.

Vispa grädden och vaniljsockret. Skär av toppen på muffinsen, gröp ur lite av muffinsen och blanda ihop med mandelmassan. Lägg ner en klick av blandningen,. spritsa över vispgrädden och lägg på locket och sikta till sist över lite florsocker ♥

DSC_6706

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.