Hannas Bageri

Morotstårta

DSC_4424 DSC_4431 DSC_4435 DSC_4497Imorgon är det morotskakans dag! Denna underbara och saftiga kaka som jag bara älskar. Det finns så många varianter man kan göra morotskaka på idag, både i form och smak. Här har ni min relativt nya personliga favorit som tar lite tid att göra men är värd varenda sekunds arbete och väntan! Bottnarna blir så otroligt saftiga och det blir sådär extra gott ihop med de många lagren av den krämiga och sötsyrliga creamcheese frostingen. Man skulle väl kunna säga att detta är en morotskaka deluxe med lite extra av allt.

Fredag imorgon dessutom.. Vad passar inte bättre då än att fira in helgen med en tårta!? :))

Bottnar:

4 ägg

4 dl socker

5 dl mjöl

3 dl solrosolja

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1 nypa salt

6 dl finrivna morötter

Cream cheese:

400 g Philadelphiaost

130 g rumsvarmt smör

4,5 dl florsocker

1,5 tsk vaniljsocker

Skal av 1 lime

Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Finriv morötterna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör ner dessa i äggsmeten. Tillsätt tillsist solrosoljan och de finrivna morötterna. Fyll 3 smörade och mjölade formar (Jag tog 3 formar med 18 cm) med lika mycket i varje. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.

Creamcheese frosting: Vispa smöret så de blir mjukt. Tillsätt philadelphia osten och vispa till en jämn smet. Tillsätt florocker, vaniljsocker och limeskalet.

Montering: Jämna först till tårtbottnarna om de behövs genom att skära bort lite på toppen. Lägg sedan en tårtbotten på ett tårtfat. Bred eller spritsa på ett lager med creamcheese frosting och lägg på nästa tårtbotten, ett till lager med creamcheese frosting och lägg till sist på sista tårtbotten. Ställ in i kylen i ca 20-30 minuter så glasyren hinner stelna till lite, då blir tårtan lättare att arbeta sedan när den ska spacklas. Om du upplever att glasyren också är lite för lös kan du även ställa in denna i kylen under tiden.

Ta sedan ut tårtan, Stryk på ett tunt lager runt tårtan så att alla smulor fångas upp. Ställ in i kylen igen i ca 15 minuter. Stryk sedan på ett nytt lager och låt stå i kylen 15 minuter till. Fortsätt med detta tills tårtan blivit jämn och blivit täckt med så mycket glasyr som man önskar. Jag gjorde detta 4 gånger sammanlagt.

Klart! ?

DSC_4479

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.