Hannas Bageri

Key lime pie

DSC_9223DSC_9233DSC_9254

God förmiddag!

En fredag med lite sol minsann! Inte dåligt och det känns som en bra start på denna helg. Fredagstipset idag blir ett helt nytt recept på en av de absolut godaste pajerna jag vet, Key lime pie. Den är så himla god med den sötsyrliga fyllningen och en paj med färre ingredienser är svårt att finna. Till botten behövs endast 2 ingredienser, till fyllningen 3 och sedan grädde som topping. Hur bra som helst! Den här ska jag mumsa på ikväll :))

Botten:

150 g smör

250 g digistivekex

Fyllning:

1 burk kondenserad mjölk

3 lime (skal och saft)

5 äggulor

Topping:

Vispgrädde

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa digestivekexen fint. Blanda ihop med det smälta smöret och tryck ut i en pajform (22 cm). Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Fyllning: Sänk ugnen till 150 grader. Vispa ihop äggulorna. Tillsätt den kondenserade mjölken, limesaft och limeskal. Rör om ordentligt till en slät smet. Vill man inte ha limeskal kvar i smeten kan man låta den stå och dra i 30 minuter och sedan sila smeten innan fyllningen hälls i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Låt svalna och låt den stå i kylen i 3 timmar innan servering. Toppa med grädde och eventuellt limebitar vid servering.

Kram! 

DSC_9203

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.