Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på [email protected]. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Key lime pie

Publicerad,

DSC_9223DSC_9233DSC_9254

God förmiddag!

En fredag med lite sol minsann! Inte dåligt och det känns som en bra start på denna helg. Fredagstipset idag blir ett helt nytt recept på en av de absolut godaste pajerna jag vet, Key lime pie. Den är så himla god med den sötsyrliga fyllningen och en paj med färre ingredienser är svårt att finna. Till botten behövs endast 2 ingredienser, till fyllningen 3 och sedan grädde som topping. Hur bra som helst! Den här ska jag mumsa på ikväll :))

Botten:

150 g smör

250 g digistivekex

Fyllning:

1 burk kondenserad mjölk

3 lime (skal och saft)

5 äggulor

Topping:

Vispgrädde

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa digestivekexen fint. Blanda ihop med det smälta smöret och tryck ut i en pajform (22 cm). Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Fyllning: Sänk ugnen till 150 grader. Vispa ihop äggulorna. Tillsätt den kondenserade mjölken, limesaft och limeskal. Rör om ordentligt till en slät smet. Vill man inte ha limeskal kvar i smeten kan man låta den stå och dra i 30 minuter och sedan sila smeten innan fyllningen hälls i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Låt svalna och låt den stå i kylen i 3 timmar innan servering. Toppa med grädde och eventuellt limebitar vid servering.

Kram! 

DSC_9203

2 Kommentarer

  1. Denna borde gå lika bra att göra med citroner??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *