Hannas Bageri

Citron & ingefära dryck

DSC_9173Hej på er denna tisdag!

Imorse startade jag dagen med en ny rutin som jag börjat få in den senaste veckan. Nämligen att dricka en kopp varmt vatten med citron, ingefära och honung. Jag är förvånad över hur gott det är och faktum är att jag nu efter att ha druckit det varje dag i över en vecka redan kan känna skillnad i framförallt hyn. Jag är så extremt torr nu under vintern och det kan delvis också bero på att jag är så dålig på att dricka vatten över lag. Jag glömmer alltid bort att göra det men nu har jag fått in att jag dricker en kopp av detta direkt på morgonen när jag vaknar och sedan fyller jag en 1-liters flaska som jag ska ha druckit upp innan lunch. Har fungerat bra hittills så det ska jag fortsätta med.

Dessutom är det bra att dricka en kopp av detta åtminstone lite då och då nu när det är så mycket influensor och förkylningar som härjar omkring. Kan man förebygga det i tid lite grann i varje fall 🙂

Så här gör jag:

Värm vatten i en kastrull med riven ingefära. Jag brukar riva ungefär 2 tsk. Låt det absolut inte koka upp, då försvinner ingefärans effekt. Pressa ner en halv citron och låt stå och dra i 5 minuter. Sila sedan bort ingefäran när du häller upp det i en kopp. Tillsätt lite honung beroende på hur sött/surt du vill ha det. Klart! 🙂

Kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Barbro

  jag gör något liknade som du men kokar upp honung o vatten o tar i sedan 1skivad apelsin,1skivad lime o 1skivad citron och en lime samt ingefära som får dra i 1timme o sedan sila ifrån.det blir riktigt starkt o gott men jag späder med isvatten.tack för alla goda recept som du delar med dej av.
  ha en bra dag.

   1. Barbro

    ser att skrivit lime 2 gånger men det ska vara en.sen pressar jag ur saften ur citrusfrukterna så jag får all saft.
    kram