Hannas Bageri

Julaftonens dessert

DSC_8963 DSC_8965

Hej hej!

Här kommer desserten som jag gjorde till julafton. Kommer lite väl sent upp här men det blev ju inte riktigt som planerat i mellandagarna när jag blev sjuk så därför kommer den upp först nu tyvärr. Det jag gjorde var en saffransglasstårta bestående av en pepparkaksbotten och saffransglass som jag toppat med pepparkaksbitar och granatäpple. Supergott och det blev så uppskattat. Saffranssmaken och pepparkakorna ihop var en fantastisk kombination! Har ni inte inte tröttnat på saffran och pepparkakor ännu och har lite över som ni inte vet vad ni ska göra med är detta perfekt att fixa ihop. Själva glassen är gjord på endast 3 ingredienser och behöver bara blandas ihop och hällas över pepparkaksbotten sen 🙂

Till ca 8 bitar:

Botten:

Ca 150 g pepparkakor

50 g smör

Glass:

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

2 pkt saffran (1 g)

Topping:

Granatäpple

Pepparkakor

Smula pepparkakorna och blanda ihop med de smälta smöret. Lägg de i botten på en springform (ca 20 cm) och platta till.

Vispa grädden ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt. Häll ner i saffran och rör om, täck med plastfolie och sätt in i frysen minst 4 h innan servering.

Tag fram den ca 10 minuter före servering och garnera med pepparkakor och granatäpplen.

Klart! ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.