Hej hej!
Här kommer desserten som jag gjorde till julafton. Kommer lite väl sent upp här men det blev ju inte riktigt som planerat i mellandagarna när jag blev sjuk så därför kommer den upp först nu tyvärr. Det jag gjorde var en saffransglasstårta bestående av en pepparkaksbotten och saffransglass som jag toppat med pepparkaksbitar och granatäpple. Supergott och det blev så uppskattat. Saffranssmaken och pepparkakorna ihop var en fantastisk kombination! Har ni inte inte tröttnat på saffran och pepparkakor ännu och har lite över som ni inte vet vad ni ska göra med är detta perfekt att fixa ihop. Själva glassen är gjord på endast 3 ingredienser och behöver bara blandas ihop och hällas över pepparkaksbotten sen 🙂
Till ca 8 bitar:
Botten:
Ca 150 g pepparkakor
50 g smör
Glass:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 pkt saffran (1 g)
Topping:
Granatäpple
Pepparkakor
Smula pepparkakorna och blanda ihop med de smälta smöret. Lägg de i botten på en springform (ca 20 cm) och platta till.
Vispa grädden ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt. Häll ner i saffran och rör om, täck med plastfolie och sätt in i frysen minst 4 h innan servering.
Tag fram den ca 10 minuter före servering och garnera med pepparkakor och granatäpplen.
Klart! ?
så gott