Hannas Bageri

Mjuk pepparkaka med lingon & creamcheese frosting

DSC_3643 DSC_3641 DSC_3637

Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjuka pepparkakan jag någonsin gjort. Tidigare har jag alltid tyckt att de blivit helt okej men inte riktigt så saftig som jag önskat men så äntligen förra året fick jag till den ordentligt! Hemligheten är lingonsylt i smeten som både ger en god smak men också gör den betydligt saftigare. Hela kakan får också en betydligt tydligare smak av pepparkaka och ihop med creamcheese frostingen är den helt underbar! 🙂

Mjuk pepparkaka

75 g rumsvarmt smör

2 ägg

2 dl socker

1,5 dl lingonsylt

3,5 dl vetemjöl

2 tsk mald ingefära

2 tsk kanel

1 tsk malda nejlikor

1 tsk mald kardemumma

2 tsk bakpulver

1,5 dl gräddfil

Creamcheese frosting:

100 philadelphiaost

2 dl florsocker

25 g smör

1 tsk vaniljsocker

Garnering:

Lingon

Mjuk pepparkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Klicka i smöret och lingonsylten under omrörning. Tänk på att vispa försiktigt så inte alla klumpar försvinner. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör därefter ner i smeten. Häll till sist ner gräddfilen. Smöra en avlång form eller en rund form (22 cm) och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter. Låt svalna.

Creamcheese frosting: Vispa philadelphiaosten och smöret krämigt med en elvisp. Häll ner florsockret och vaniljsockret och rör om till en slät frosting. Bred ut frostingen på kakan och garnera gärna med lingon.

DSC_3643

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.